Preskocit navigáciu

Na veliteľstvo vzdušných síl zavítal sv. Mikuláš


Na veliteľstvo vzdušných síl zavítal sv. Mikuláš

Aj keď nedeľňajšiemu počasiu neprialo, a ani hmla a mokré cesty nepripomínali zimné obdobie, v priestoroch kaplnky veliteľstva VzS to rozvoniavalo takmer Vianocami. Dôvod bol jednoduchý, zavítal sem Mikuláš. Chvíle čakania na Mikuláša a ešte viac na darčeky vypĺňal otec Marko, ktorý v doprovode svojej gitary vybrnkával tóny známej pesničky. Deťúrence sa najprv ostýchavo zapájali do popevku, no po chvíli to už pripomínalo, ako by sa do kaplnky premiestnil detský spevokol. A pridali sa aj rodičia.

Po vstupe Mikuláša a jeho pomocníka do kaplnky zrazu všetko stíchlo. Len v očiach tých najmenších iskrili hviezdičky radosti a očakávania, čo im tento rok prinesie. Najprv sa zdalo, že si Mikuláš pomýlil vrece, keď z neho začal vyberať vysávač, metličku a iné náčinie. Našťastie sa ukázalo, že Mikuláš iba žartoval. Potom mu jeho pomocník priniesol veľké koše plné sladkých prekvapení.

V priebehu pár sekúnd už pred nim poslušne a hlavne nedočkavo stáli rozradostené deti. Po miestnosti sa začali šíriť verše rôznych básničiek, piesní, kolied, ba niekedy to vyzeralo skoro ako na talentovej súťaží. Menšie deti Mikulášovi venovali vlastnoručne vyrobený obrázok. Tie najnesmelšie ho potešili svojim úsmevom. Aj to niekedy postačí, aby sa v nás dospelých prebudili spomienky na naše detstvo a vrátili sme sa o niekoľko rokov späť.

Za tento krásny okamih patrí za všetky deti veľké sladké „ďakujem“ našim duchovným a študentom teologickej fakulty v Badíne.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=751

 



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 05.12.2011
Čítanosť: 10631
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share