Preskocit navigáciu

Vzdušné sily privítali Náčelníka GŠ OS SR


Vzdušné sily privítali Náčelníka GŠ OS SR

Jednou z dôležitých úloh v pracovnom programe novovymenovaného Náčelníka generálneho štábu OS SR generálmajora Petra Vojteka bola v týchto dňoch aj návšteva Vzdušných síl OS SR. Na jej úspešné splnenie odštartoval 22. decembra 2011 lietadlom L-410 a jeho posádkou z leteckej základne v Kuchyni.

Po pristátí na leteckej základni Sliač a privítaní veliteľom vzdušných síl generálmajorom Martinom Babiakom a veliteľom zmiešaného krídla plukovníkom Vladimírom Lisým sa delegácia presunula do priestorov Veliteľstva vzdušných síl OS SR vo Zvolene. Počas úvodného brífingu predstavil veliteľ vzdušných síl Náčelníkovi GŠ OS SR hlavných funkcionárov veliteľstva a oboznámil ho so stavom plnenia úloh v roku 2011 a hlavnými úlohami a prioritami vzdušných síl na rok 2012.

Po skončení oficiálnej časti stretnutia s príslušníkmi veliteľstva poskytol generálmajor Vojtek rozhovor redaktorovi Rádia Viva, počas ktorého stručne priblížil účel návštevy vzdušných síl a načrtol východiská a priority nevyhnutné na splnenie úloh súvisiacich s budúcim smerovaním Ozbrojených síl SR a rozvojom spolupráce s partnerskými zložkami štátnej správy, miestnej samosprávy a s verejnosťou.

Aj napriek náročnému programu návštevy si našiel čas na krátke stretnutie s členmi Klubu vojenských dôchodcov pri veliteľstve vzdušných síl. Pri tejto príležitosti odovzdal majorovi vo výslužbe Milanovi Mojžitovi, ktorý prevažnú časť svojho života zasvätil letectvu, Pamätnú plaketu za dlhoročnú prácu v prospech OS SR.

Ďalší program pokračoval v priestoroch brigády velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene, kde jej veliteľ plukovník gšt. Juraj Grivna oboznámil NGŠ OS SR s hlavnými úlohami a činnosťou príslušníkov pohotovostných zmien pri ochrane vzdušného priestoru SR v rámci Integrovaného systému protivzdušnej obrany NATO (NATINADS).

Na zoznámenie sa s prípravou lietajúceho personálu delegácia zamierila do priestorov zmiešaného krídla Sliač, kde sa generálmajor Vojtek v sprievode veliteľa krídla plukovníka Vladimíra Lisého mal možnosť stretnúť s príslušníkmi bojovej letky a výcvikovej letky.

V rámci programu návštevy tiež pozdravil svojich bývalých priamych podriadených - príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica so sídlom na Sliači.

Na záver svojej návštevy vyjadril generálmajor Vojtek spokojnosť s jej priebehom, ocenil vysokú profesionalitu a pripravenosť príslušníkov vzdušných síl na plnenie stanovených úloh v súlade so stále aktuálnym krédom vzdušných síl: „Profesionalita, tímová práca, lojalita a letecký patriotizmus“ a poprial všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a pevné zdravie v novom roku.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=767

 



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 22.12.2011
Čítanosť: 13497
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share