Preskocit navigáciu

Dobrá novina vo Veliteľstve Vzdušných síl


Dobrá novina vo Veliteľstve Vzdušných síl

Koledy po stáročia boli a stále sú neoddeliteľnou súčasťou atmosféry Vianočných sviatkov, ktorá znásobuje ich duchovný význam a nádherný zážitok z nich. Ľudia si koledami pripomínali narodenie Ježiša Krista. Piesne spievané len v týchto dňoch roka v nich umocňovala vzácnosť chvíle a pocit spolupatričnosti prostredníctvom želania Božieho požehnania, zdravia, pokoja, dobra, lásky, vzájomného porozumenia a šťastia v nadchádzajúcom roku.

„Šťastia, zdravia, pokoj svätý, vinšujeme vám, všetkým ľuďom dobrej vôle, všetkým stvoreniam. Zďaleka k vám ideme, novinu vám nesieme, že sa Kristus Pán narodil v meste Betléme“.

Tak takýmito veršami aj tento rok zavítali koledníci s Dobrou novinou do priestorov veliteľstva Vzdušných síl vo Zvolene. Duchovní vojenských farnosti sv. Michala Archanjela a Anjelov strážcov spolu s deťmi za hudobného sprievodu otca Marka zvestovali radostnú novinu o narodení Pána Ježiša.

Koledníkov privítal veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin Babiak so svojím zástupcom plukovníkom Ivanom Hůlekom. Po odznení koledy a sviatočných vinšov sa zúčastnení na chvíľu ponorili do slov prednesených modlitieb. V závere koledy duchovní kadidlom a svätenou vodou vykonali požehnanie pracovných priestorov veliteľa a jeho zástupcu. Požehnanie pracovných priestorov bolo vykonané aj u ostatných príslušníkov veliteľstva, ktorí si to želali.

Vskutku, v tento radostný okamih nik neobišiel naprázdno. Všetci navštívení boli obohatení o duchovné slovo a koledníci aj o sladké maškrty.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=769

 



Autor: vvzs - Dátum: 04.01.2012
Čítanosť: 11617
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share