Preskocit navigáciu

Odborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP


Odborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP

Dnes sa pre 134 príslušníkov Ozbrojených síl SR určených pre marcovú rotáciu do mierovej operácie UNFICYP začala jedna z finálnych fáz ich prípravy.

Profesionálni vojaci zastupujúci tri hlavné zložky Ozbrojených síl SR - vzdušné sily, pozemné sily a sily výcviku a podpory, sa v najbližších troch týždňoch zúčastnia v priestoroch protilietadlovej brigády Nitra Odborného a Spoločného výcviku jednotky do operácie UNFICYP.

Výcvik bude pozostávať z vybraných tém vševojskovej prípravy ako taktika, strelecká, ženijná, spojovacia, zdravotnícka a topografická príprava ale aj špecializovanej prípravy, špecifickej pre podmienky mierovej operácie na Cypre. Vedúcu úlohu pre túto fázu výcviku na seba prevzal tzv. kľúčový personál marcovej rotácie, velitelia, dôstojníci a poddôstojníci, ktorí budú odovzdávať skúsenosti nadobudnuté počas predošlej prípravy vo VJVM Martin a plrb Nitra svojím kolegom a podriadeným v jednotke.

Výcvik jednotky vyvrcholí v dňoch 26. až 27. januára, kedy sa v priestoroch vojenského posádkového cvičiska Kolíňanský vrch uskutoční záverečné kontrolné cvičenie jednotky pred vyslaním.


Odborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYPOdborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYPOdborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYPOdborný a Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 09.01.2012
Čítanosť: 11075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share