Preskocit navigáciu

Prvé streľby v Krškanoch


Prvé streľby v Krškanoch

Jednou zo základných zručností, ktorú musí profesionálny vojak zvládnuť, je streľba z pridelenej ručnej zbrane. Znie to jednoducho, veď stačí len namieriť, stlačiť spúšť a je to, ale realita je iná. Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov je potrebné zvládnuť aj teóriu streľby, ktorá pozostáva zo správneho držania zbrane, mierenia, postoja a dýchania.

V novom výcvikovom roku ako prví navštívili strelnicu príslušníci 2. protilietadlovej raketovej skupiny z protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Celkovo 48 profesionálnych vojakov si dňa 11. januára 2012 zvyšovalo svoje zručnosti v streľbe z pištole vz. 82 na strelnici v Krškanoch. Riadiacim zamestnania bol veliteľ 1. protilietadlovej batérie kapitán Dalibor Dubiňák, ktorý na úvod oboznámil strieľajúcich z bezpečnostnými opatreniami a zásadami manipulácie so zbraňou. Cieľom cvičenia bolo zasiahnuť 10 ranami terč č. 4 nekryte ležiacu figurínu s kruhmi a získať čo najviac bodov.

„Sú to prvé streľby v tomto roku a zároveň aj príprava na previerky, ktoré nás čakajú. Je dôležité aby ste k nim aj tak pristupovali a snažili sa dosiahnuť čo najlepšie výsledky“ povedal zástupca veliteľa 2. protilietadlovej skupiny major Róbert Mikloš a motivoval svojich podriadených k prekonaniu jeho výsledkov z posledných strelieb.

Na záver riadiaci zamestnania vyhodnotil, že úlohy a ciele zamestnania boli splnené a skonštatoval, že zlepšovanie výsledkov je možné dosiahnuť len pravidelnými streľbami. Medzi najlepších strelcov patrili rotný Jozef Vaľo s počtom bodov 95, kapitán Rastislav Navara a kapitán Mário Benca, ktorí dosiahli 93 bodov.


Prvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v KrškanochPrvé streľby v Krškanoch

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 12.01.2012
Čítanosť: 14796
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share