Preskocit navigáciu

Ukončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP


Ukončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP

Príslušníci Ozbrojených síl SR určení pre marcovú rotáciu do operácie UNFICYP v priestoroch protilietadlovej brigády Nitra plnia úlohy Odborného a Spoločného výcviku.

Dnešným dňom sa zavŕšila prvá fáza, Odborný výcvik. Pod dohľadom kľúčového personálu marcovej rotácie sa príslušníci jednotky zoznámili so špecifickou problematikou súvisiacou s nasadením v operácii na Cypre. V rámci teórie boli preberané témy ako rádiové spojenie a formy hlásenia, výzbroj a výstroj v priestore misie, topografia, reakcie a činnosť pri demonštráciách a iné.

Príprava personálu bude pokračovať Spoločným, praktickým výcvikom. Výcvik jednotky vyvrcholí v dňoch 26. až 27. januára, kedy sa v priestoroch vojenského posádkového cvičiska Kolíňanský vrch uskutoční záverečné kontrolné cvičenie jednotky pred vyslaním.


Ukončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYPUkončenie Odborného výcviku jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 13.01.2012
Čítanosť: 12613
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share