Preskocit navigáciu

Ďalší zrekonštruovaný most v nárazníkovej zóne


Ďalší zrekonštruovaný most v nárazníkovej zóne

Veliteľ Sektoru 1 misie UNFICYP pplk. Carlos RAMÓN AGUILAR požiadal o zrekonštruovanie mostu medzi opustenými dedinkami Agios Georgios a Agios Nikolaos, ktorý sa nachádza na hlavnej patrolovacej trase. V čase výdatných dažďoch sa stal tento most neprejazdným a potreboval okamžitú opravu. Počas patrolovania museli hliadky brodiť rieku Evrychu, čo pri väčšom prietoku vody nebolo vždy možné a hrozilo uviaznutie techniky s osádkou v toku rieky.

Veliteľ družstva rtn. Martin DRAGÚŇ vykonal obhliadku v danej lokalite a spracoval plán opravy mostu na dni 4. - 18. januára 2012. V prvom rade bolo treba upraviť koryto rieky, čo na veľmi dobrej úrovni zabezpečil a zvládol na technike Buldozer D-7 des. Marcel RICHNAVSKÝ. Následne na to s technikou Caterpilar slob. Igor LEVICKÝ a slob. Matúš STRAŇÁK vyčistili starý most od nánosu a rozobrali ho. Po týchto prácach nastúpili na samotnú rekonštrukciu des. Ján ANDRAŠKA, slob. Tomáš VLAČUHA, slob. Pavol KARBÁČ a slob. Ján FEČO. Tieto práce pozostávali z kompletnej výmeny a uchytenia drevenej mostovky a samozrejme vybetónovania obidvoch nájazdov. Práce boli dokončené podľa spracovaného harmonogramu aj napriek nepriaznivému počasiu.

Veliteľ Sektoru 1 bol s vykonanou prácou nadmieru spokojný a osobne poďakoval hlavnému ženistovi misie UNFICYP pplk. Jaroslavovi MARKOVI, ktorý to tlmočil ženijnej jednotke na nástupe s veliteľom slovenského kontingentu pplk. Jozefom PAŇKOM dňa 20. januára 2012.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=775

 



Autor: rtn. Rastislav Ochotnický , Foto: rtn. Martin Dragúň - Dátum: 24.01.2012
Čítanosť: 10897
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share