Preskocit navigáciu

Ukončenie Spoločného výcviku jednotky do operácie UNFICYP


Ukončenie Spoločného výcviku jednotky do operácie UNFICYP

Dňa 23. januára 2012 sa na posádkovej strelnici Lipovník a v priestoroch vojenského posádkového cvičiska Kolíňanský vrch zavŕšil "Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP".

Personál marcovej rotácie absolvoval preverenie zo streľby z ručných zbraní, samopal alebo pištoľ, podľa toho, aký typ zbrane je stanovený na danú funkciu. Taktiež bol personál preverený z riadenia motorových vozidiel v podmienkach sťaženého terénu a preskúšaný z pravidiel cestnej premávky. Preverenie z vedenia motorových vozidiel bolo vykonané z dôvodu nízkeho počtu upravených ciest v priestore operácie, ale aj z dôvodu britských pravidiel cestnej premávky používaných na Cypre (jazda v ľavom jazdnom pruhu). Personál bol preverený z vedenia rôznych druhov vozidiel, v závislosti od toho, aký typ techniky im bude pridelený v priestore operácie.

Výcvik jednotky zastrešovaný protilietadlovou brigádou v Nitre, bude v najbližších dňoch pokračovať prípravou na záverečné kontrolné cvičenie jednotky pred vyslaním, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. až 27. januára v priestoroch vojenského posádkového cvičiska Kolíňanský vrch.


11112222333344

Autor: rtn. Martin MRUZ, rtn. Martin BOHÁČ , Foto: rtn. Martin BOHÁČ - Dátum: 24.01.2012
Čítanosť: 11446
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share