Preskocit navigáciu

Slovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisov


Slovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisov

Slovenské vojenské letectvo má svoje jedinečné postavenie v rámci OS SR. Svedčí o tom aj fakt, že mu bola národnou legislatívou zverená veľmi zodpovedná úloha ochrany národného vzdušného priestoru a so vstupom Slovenskej republiky do NATO aj spolupráca na ochrane spoločného vzdušného priestoru v rámci Integrovaného systému protivzdušnej obrany NATO (NATINADS). Tieto úlohy zodpovedne plnia príslušníci Vzdušných síl OS SR s leteckou technikou 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

O tom, že slovenské vojenské letectvo robí dobré meno nielen svojmu rezortu ale aj SR sme sa mohli presvedčiť už mnohokrát. Každoročne je umenie našich letcov vysoko oceňované v rámci účasti na leteckých dňoch doma a v zahraničí a tiež na cvičeniach s medzinárodnou účasťou, o čom svedčí aj zvýšený záujem laickej aj odbornej verejnosti a médií o leteckú techniku VzS OS SR.


Svoju prestíž a jedinečnosť potvrdzuje aj tým, že pravidelne zapĺňa titulné stránky svetových odborných časopisov s leteckou tematikou.

Vidieť naše lietadlá, naše hrdé štátne znaky a čítať o vzdušných silách OS SR napríklad v japonskom odbornom periodiku je skvelá vizitka nielen nás ale hlavne Slovenska. A na to sme my letci nesmierne pyšní.


Slovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisovSlovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisovSlovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisovSlovenské vojenské lietadlá na titulných stránkach svetových odborných časopisov

Autor: vvzs , Foto: Cees-Jan van der Ende - Dátum: 26.01.2012
Čítanosť: 14003
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share