NATO Charity Bazaar finančne podporí dve slovenské občianske združenia - avízo


NATO Charity Bazaar finančne podporí dve slovenské občianske združenia - avízo

Symbolické šeky s finančnou pomocou od charitatívnej organizácie NATO Charity Bazaar (NCB) odovzdá v pondelok 30. januára 2012 o 10,00 hod. náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálmajor Peter Vojtek dvom občianskym združeniam na Slovensku.

Za prítomnosti Vojenského predstaviteľa pri Vojenskom výbore NATO a EÚ v Bruseli generálporučíka Petra Gajdoša si na Generálnom štábe v Bratislave symbolické šeky prevezmú zástupcovia občianskych združení DOMOV – DÚHA v Bratislave a TERESA BENEDICTA z Trebišova.

NATO Charity Bazaar je charitatívna organizácia založená v roku 1968, ktorá združuje predstaviteľov 34 krajín, vrátane Slovenska. Cieľom činnosti tejto organizácie, ktorá spája manželky, manželov, partnerky a partnerov vojenského personálu pracujúceho na veliteľstve NATO, je organizovanie spoločenských podujatí a aktivít za účelom získavania finančných prostriedkov. Financie potom rovnomerne rozdeľuje medzi belgické charitatívne organizácie a podobné organizácie ostatných členských krajín NATO, ktoré sa so svojimi projektmi uchádzajú o dotáciu od NATO Charity Bazaar. Členmi tejto organizácie sú členské a partnerské krajiny Severoatlantickej aliancie, ktoré chcú takouto formou prispieť k zmierneniu následkov utrpenia chorých, chudobných, opustených alebo inak postihnutých detí, v rôznych krajinách sveta. Organizácia pomáha aj seniorom a ľuďom, ktorí prišli o strechu nad hlavou.

Účasť zástupcov médií je vítaná.
Kontaktná osoba: mjr. Milan Vanga, hovorca OS SR, tel.: 0903 820 046



Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: www.natocharitybazaar.org - Dátum: 26.01.2012
Čítanosť: 14203
Verzia pre tlač

Skočiť na menu