Preskocit navigáciu

Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4


Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4

V priestoroch veliteľstva Sektoru 4 sa konalo dňa 26.1.2012 významné stretnutie najvyšších vojenských predstaviteľov misie UNFICYP v rámci Konferencie veliteľov misie UNFICYP.

Veliteľ Sektoru 4 v úvode konferencie slávnostne privítal hlavného predstaviteľa konferencie veliteľa jednotiek misie UNFICYP Maj Gen CHAO Liu, ako aj veliteľov Sektorov a štábu veliteľstva UNFICYP.

Následne na to pristúpil k prezentácii jednotlivých oblastí programu, kde za účasti všetkých hlavných vojenských predstaviteľov bol dôkladne prejednaný každý z bodov programu, pozostávajúcich z riešenia plnenia operačných úloh týkajúcich sa predovšetkým riešenia trvale vysokého počtu civilných incidentov v jednotlivých sektoroch, certifikácie jednotiek kontingentov pred ich vyslaním na misiu ako aj počiatočný výcvik medzinárodných jednotiek po ich nasadení do priestoru operácie. Predmetom diskusie bola aj požiadavka na zlepšenie infraštruktúry a ubytovacích priestorov pre príslušníkov misie UNFICYP v rámci jednotlivých sektorov, ktoré sú problematické, vzhľadom na limitované finančné prostriedky vyčlenené v prospech misie UNFICYP.

Na rozdiel od prvej časti konferencie, ktorá pozostávala z prezentácií a následných diskusií v priestoroch veliteľstva Sektoru 4, druhá časť umožnila členom konferencie bližšie priblížiť rozoberanú problematiku a to formou terénneho brífingu v reálnych podmienkách priestoru operácie, v ktorom naši príslušníci každodenne plnia operačné úlohy.

Na záver konferencie boli z jednotlivých rokovaní predložené návrhy príslušníkom štábu veliteľstva UNFICYP, ktoré postupnou implementáciou v rámci nosných dokumentov misie UNFICYP prispejú k požadovaným zmenám hlavne v oblastiach výcviku a operačného nasadenia v priestore zodpovednosti.


Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4Konferencia veliteľov misie UNFICYP v Sektore 4

Autor: npor. Zuzana Miženková - UNFICYP , Foto: voj. Miloslav Eliáš - UNFICYP - Dátum: 30.01.2012
Čítanosť: 10039
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share