Preskocit navigáciu

VI. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala ŠTANGA v halovom futbale


VI. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala ŠTANGA v halovom futbale

V dňoch 26.–27.1.2012 Veliteľ vzdušných síl OS SR vo Zvolene zorganizoval 6. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala Štanga v halovom futbale. Memoriál sa konal z poverenia Náčelníka Generálneho štábu OS SR a Štábu pre podporu operácií v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu GŠ OS SR už po piatykrát vo Zvolene, kde pplk. ThLic. Michal Štang slúžil najdlhšiu časť svojej vojenskej kariéry. Podujatia sa zúčastnilo 6 družstiev z OS SR.

Futbalový turnaj otvoril a vyhodnotili zástupca veliteľa vzdušných síl plk. Ing. Ivan HŮLEK spolu s generálnym vikárom OS SR plk. Mgr. Františkom Počúrekom.

Systém turnaja bol určený na spôsob „každý s každým“ v dĺžke trvania zápasov 2 krát 12 minút. O víťazovi turnaja rozhodoval celkový počet získaných bodov v turnaji a čo je zaujímavé, rozhodol až celkom posledný zápas.

Víťazom VI. ročníka memoriálu sa stalo družstvo Vzdušných síl OS SR zo Zmiešaného krídla Sliač pod vedením rtn. Andreja DUBOVICKÉHO. Zástupca veliteľa VzS plk. Hůlek odovzdal najlepším trom družstvám vecné ceny a víťaznému družstvu zo Sliača aj Putovný pohár Memoriálu pplk. ThLic. Michala Štanga.

Turnaj zhodnotil generálny vikár OS SR plk. Mgr. František Počúrek slovami: "Memoriál organizujeme už po šiestykrát, a to na počesť vojakov zosnulých pri tragickej leteckej havárii nad územím Maďarska (v r. 2006), medzi ktorými bol aj vojenský duchovný Michal Štang. Organizujeme ho tu vo Zvolene, pretože Michal sa tu cítil najviac doma. Priebeh celého memoriálu v zabezpečení kpt. Mgr. Evalda ČERMÁKA bol bez najmenších nedostatkov a rád ho hodnotím veľmi kladne. Družstvá bojovali zodpovedne a fér za svoje zložky. Hru v rámci pravidiel veľmi zodpovedne strážil rozhodca turnaja nrtm. Marek GONDEK, ako i zdravotnícka služba z bvrps Zvolen, ktorá si zodpovedne plnila svoje úlohy a bdela po celý čas nad zdravotným stavom všetkých hráčov. Turnaj bol vyrovnaný po všetkých stránkach, o víťazovi rozhodlo nakoniec až dosiahnuté skóre, na ktorom sa podpísala väčšia vôľa po dosiahnutí maximálneho počtu gólov, herná pohoda v kombinácii s vysokou kondičnou pripravenosťou všetkých hráčov, toto všetko boli kľúče k úspechu. Pohár putuje teraz po prvýkrát na Sliač a uvidíme, kde skončí v roku 2013. Ďakujem Vám Všetkým za predvedené športové výkony podané v rámci fair-play.“

Výsledky turnaja :

1. miesto – Vzdušné sily → zk Sliač
2. miesto – Pozemné sily → pr rchbo Rožňava
3. miesto – Čestná stráž prezidenta SR Bratislava
4. miesto – Sily výcviku a podpory → oppr Martin
5. miesto – Únia vojnových veteránov SR Martin
6. miesto – Akadémia Ozbrojených síl Liptovský Mikuláš

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=779

 



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 31.01.2012
Čítanosť: 12518
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share