Preskocit navigáciu

Príprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fáze - Aktualizované


Príprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fáze - Aktualizované

Dnes, dňa 13. februára 2012, sa v priestoroch Veliteľstva vzdušných síl OS SR začala záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu MACE XIII, ktorú otvoril plukovník Igor Brandabura, zodpovedný za riadenie cvičenia.

Vyše 60 účastníkov konferencie, z toho 40 zahraničných, sa bude počas štvordňového zamestnania podieľať na poslednom dolaďovaní plánovacej a operačnej dokumentácie k vykonaniu cvičenia. Súčasťou programu konferencie je aj rekognoskácia priestorov cvičiacich jednotiek vzdušných síl OS SR, odkiaľ sa bude cvičenie reálne vykonávať.

Samotné cvičenie vyvrcholí v dňoch 16. - 27. apríla 2012 vo vzdušnom priestore SR.

Cieľom cvičenia je v spolupráci s NATO precvičiť spoločné postupy pri vedení taktických leteckých operácií lietadlami MiG-29, L-39 (VzS OS SR), F-16 (Dánsko), DA-20 Falcon (Nórsko), TORNADO (Nemecko), Learjet 40 (Nemecko), RAFALE (Francúzsko), Mirage 2000 D (Francúzsko), F-18 (Španielsko) a F-4 (Turecko).

Riadenie, velenie, koordinácia, navádzanie lietadiel a výmena informácií o vzdušnej situácii bude vykonávané z lietadla E-3 AWACS.


Príprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fázePríprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fázePríprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fázePríprava na cvičenie MACE XIII je v záverečnej fázefoto 5foto 5foto 5foto 5

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 13.02.2012
Čítanosť: 16502
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share