Preskocit navigáciu

Aj sily nižšej pripravenosti majú kondíciu


Aj sily nižšej pripravenosti majú kondíciu

V súlade s plánom prípravy vykonali príslušníci práporu logistiky protilietadlovej raketovej brigády Nitra dňa 21. februára 2012 zamestnanie k základným bojovým zručnostiam. Obsahom zamestnania bol zrýchlený presun na päť kilometrov s cieľom preveriť fyzickú zdatnosť vojakov.

Na začiatku boli všetci cvičiaci oboznámení s bezpečnostnými opatreniami s dôrazom na zhoršené terénne podmienky, keďže celá trať bola pokrytá snehom a ľadom. Presun sa konal na posádkovom cvičisku Kolíňanský Vrch za slnečného, ale mrazivého počasia. Cvičenia sa zúčastnilo 50 profesionálnych vojakov, medzi ktorými boli tri vojačky.

Ako prvý dobehol voj. Ivan Nagy, ktorý svoj výkon okomentoval slovami: „So svojím výkonom som spokojný. Som rád, že som skončil prvý. Bežalo sa dobre až na ten sneh a mínusové teploty, ale nám vojakom by to nemalo robiť problém.“ Do cieľa dobehol s časom 25:03 minút, čo je na sťažené poveternostné a terénne podmienky úctyhodný výkon.


Aj sily nižšej pripravenosti majú kondíciuAj sily nižšej pripravenosti majú kondíciuAj sily nižšej pripravenosti majú kondíciuAj sily nižšej pripravenosti majú kondíciu

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 24.02.2012
Čítanosť: 10462
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share