Preskocit navigáciu

Odborný výcvik ženijnej letiskovej stavebnej čaty ukončený


Odborný výcvik ženijnej letiskovej stavebnej čaty ukončený

Dvojtýždňový odborný výcvik v priestoroch zmiešaného krídla Sliač pre profesionálnych vojakov, ktorí budú plniť úlohy v druhej polovici roka 2012 vojenskej operácie ISAF v Afganistane a misie UNFICYP na Cypre bol 2. marca 2012 ukončený. Vedúci školiteľ kpt. Gabriel Bobenič v posledný deň výcviku zhodnotil, že hoci bol výcvik náročný, úlohy kontrolného cvičenia boli splnené a príslušníci letiskovej stavebnej čaty sú pripravení.

Počas praktického nácviku inštruktori vôbec nešetrili cvičiacich. Popri prácach na úprave a sprístupnení komunikácie, planírovaní štrkodrvy, vypiľovaní krovinatých porastov museli cvičiaci včasne reagovať na vyhlasované signály a simulované situácie, ako raketový útok a umiestnenie nástražného systému. Odborné znalosti boli preverené aj u zástupcu veliteľa roty a veliteľov čiat. Ich úlohou bolo vypracovať jednoduchý stavebný projekt so stanovením technologického postupu, harmonogramu práce a určením techniky potrebnej pre zabezpečenie projektu.

V posledný deň výcviku sa prišiel s budúcimi nasadenými rozlúčiť plukovník Vladimír Lisý, veliteľ zmiešaného krídla Sliač. Pán plukovník poďakoval sliačskym inštruktorom za kvalitnú prácu a cvičiacim za splnenie úloh počas výcviku. Všetkým poprial veľa šťastia, bezproblémové plnenie úloh mimo územia SR a nech sú im skúsenosti nadobudnuté počas výcviku, v plnej miere nápomocné v reálnych situáciách.


foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: zk Sliač - Dátum: 06.03.2012
Čítanosť: 8940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share