Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Poľskí stíhači chcú cvičiť na Sliači


Poľskí stíhači chcú cvičiť na Sliači

V pondelok 19. marca 2012 zavítali na Sliač predstavitelia vzdušných síl Poľskej republiky. Po hladkom pristátí delegáciu na pôde zmiešaného krídla privítal jeho veliteľ plukovník Vladimír Lisý so svojim zástupcom a inšpektorom bezpečnosti letov.

Po privítaní, počas krátkeho neformálneho rozhovoru s poľskými letcami v priestoroch trenažérového centra, veliteľ krídla vyjadril potešenie z návštevy, ktorá bola už dlhodobo plánovaná.
 
Cieľom tejto návštevy bol najmä záujem príslušníkov poľských vzdušných síl  o možnosti využitia simulátora LTV-29M  pri výcviku pilotov lietadiel MiG-29. Keďže poľské vzdušné sily majú tento typ lietadla vo výzbroji, ale takýmto simulátorom nedisponujú, jednou z možností v rámci rozvoja spolupráce so Vzdušnými silami OS SR je práve využitie leteckého simulátora v zk Sliač, ktorý je nevyhnutnou pomôckou pri výcviku slovenských pilotov lietadiel MiG-29.
 
Plukovník Lisý v rámci ďalšieho programu oboznámil hostí  s históriou, hlavnými úlohami, poslaním a leteckou technikou zmiešaného krídla a tiež s uskutočnenými leteckými cvičeniami a leteckými dňami roku 2011 a plánovanými cvičeniami na tento rok. Vyzdvihol najmä kvalitu a prínos medzinárodného cvičenia „EAGLE TALON“ v Poľsku, na ktorom sa príslušníci zmiešaného krídla  spolu s príslušníkmi poľských vzdušných síl pravidelne zúčastňujú.

Program pokračoval praktickou ukážkou možností leteckého simulátora LTV-29M pri leteckom výcviku. Na záver svojej návštevy predstavitelia vzdušných síl Poľskej republiky poďakovali za prijatie a vyjadrili presvedčenie o úspešnosti budúcej spolupráce pri využití výcvikových možností a prostriedkov zmiešaného krídla Sliač.


Poľskí stíhači chcú cvičiť na SliačiPoľskí stíhači chcú cvičiť na SliačiPoľskí stíhači chcú cvičiť na SliačiPoľskí stíhači chcú cvičiť na Sliači

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: des. Martina Latiaková - Dátum: 21.03.2012
Čítanosť: 10750
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share