Preskocit navigáciu

Zdokonaľovací výcvik v streľbe


Zdokonaľovací výcvik v streľbe
V dňoch 19. - 23. marca 2012 absolvovali príslušníci vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove výcvik v streľbe. Cieľom výcviku bolo zdokonaliť určených príslušníkov vrtuľníkového krídla v streľbe z rôznych druhov zbraní, naučiť cvičiacich nové trendy a metódy použitia zbraní pri vedení bojovej činnosti v súčasných podmienkach a v neposlednom rade pripraviť cvičiacich na riešenie nečakaných stresujúcich situácií v súvislosti s bezpečným použitím zbrane.
Prvá fáza bola venovaná výcviku v streľbe s cieľom precvičiť bezpečnú manipuláciu so zbraňou počas bojového použitia v zastavaných priestoroch. Ďalšia etapa výcviku bola zameraná na streľbu z vynútených polôh, oboznámenie sa so základnými taktickými postupmi pri streľbe v obmedzenom čase na viac terčov a zdokonalenie sa v mierenej bojovej streľbe z primárnej i sekundárnej zbrane, čo bude v budúcnosti aplikované pri výcviku v základných bojových zručnostiach profesionálnych vojakov prešovského krídla.
Dodržaním bezpečnostných predpisov, profesionálnym prístupom účastníkov výcviku a stopercentnou pripravenosťou inštruktorov sa splnili stanovené ciele výcviku.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: autor, kpt. Ján Pohlod - Dátum: 26.03.2012
Čítanosť: 10742
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share