Preskocit navigáciu

Piloti zo Sliača po úspešnom pristáti na leteckej základni Malbork


Piloti zo Sliača po úspešnom pristáti na leteckej základni Malbork

Dnes, 3. apríla 2012, krátko po desiatej hodine odleteli štyria piloti bojovej letky zmiešaného krídla Sliač na troch lietadlách MiG-29 na už spomínané letecké cvičenie EagleTalon. Po sedemdesiat minút trvajúcom lete úspešne pristáli na leteckej základni Malbork, situovanej na severe Poľskej republiky. Okrem slovenských a poľských MiG-29 sa cvičenia zúčastnia bojové lietadlá F-16 a Su-22 poľských vzdušných síl ako aj stíhacie lietadlá Eurofighter EF-2000 štartujúce zo základní v Nemecku. Na poľskom nebi sa počas plnenia jednotlivých misií stretne viac ako tridsať strojov.

Krátko po pristátí na letisku Malbork sa začala príprava pilotov a leteckej techniky na prvé dve misie v súlade s vydaným ATO (Air Task Order), ktoré budú vykonané v stredu.

Zámerom cvičenia je precvičiť vedenie spoločných taktických leteckých operácií krajín NATO a zefektívniť tak vzájomnú spoluprácu pri vedení bojových operácií. Z hľadiska skúseností je pre našich pilotov toto cvičenie jedno z najvýznamnejších a je vhodnou prípravou pred blížiacim sa cvičením MACE XIII.

V tento deň prepravili príslušníci dopravného krídla Kuchyňa lietadlom An-26 do miesta cvičenia zabezpečujúci personál s potrebným materiálom a vybavením.


Piloti zo Sliača po úspešnom pristáti na letisku MalborkPiloti zo Sliača po úspešnom pristáti na letisku MalborkPiloti zo Sliača po úspešnom pristáti na letisku MalborkPiloti zo Sliača po úspešnom pristáti na letisku Malbork

Autor: zk Sliač , Foto: npor. Jana Daňová - Dátum: 03.04.2012
Čítanosť: 11611
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share