Preskocit navigáciu

Vojenskí diplomati na cvičení MACE XIII


Vojenskí diplomati na cvičení MACE XIII

Druhý týždeň leteckého cvičenia MACE XIII využili na oboznámenie sa s jeho priebehom aj príslušníci vojenského diplomatického zboru akreditovaní v SR.

Delegáciu vojenských diplomatov – pridelencov obrany Českej republiky, Poľska, Nemecka, USA a tiež zástupcu veľvyslankyne Veľkej Británie so sprievodom dnes privítal na pôde leteckej základne Sliač zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Ivan Hůlek spolu s veliteľom základne plukovníkom Vladimírom Lisým.

Na úvod návštevy oboznámil prítomných formou brífingu s cieľmi a priebehom cvičenia veliteľ výcvikovej letky podplukovník Roman Poláček. Po krátkej diskusii sa delegácia pod vedením zástupcu veliteľa leteckej základne podplukovníka Martina Hronca presunula priamo do priestoru letiska, kde bola pripravená zaujímavá ukážka lietadla E3A AWACS – lietajúcej prieskumnej a riadiacej platformy NATO.

Oboznámiť sa s leteckou technikou a činnosťou zahraničných účastníkov cvičenia z Nemecka a Turecka mali členovia delegácie možnosť pri prehliadke lietadiel Learjet 40 a F-4 Phantom.

Na záver prítomní navštívili operačné centrum, v ktorom počas cvičenia prebieha príprava domáceho a zahraničného lietajúceho personálu na jednotlivé misie.


Vojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIIIVojenskí diplomati na cvičení MACE XIII

Autor: vvzs , Foto: npor. Jana Daňová - Dátum: 24.04.2012
Čítanosť: 12540
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share