Preskocit navigáciu

Kolíňany v réžii rakeťákov


Kolíňany v réžii rakeťákov

Začiatok mesiaca máj je v nitrianskej protilietadlovej raketovej brigáde obzvlášť rušný. Dve jednotky sa presunuli na posádkové cvičisko Kolíňanský vrch pri Nitre, kde plnia úlohy udržiavacieho výcviku. Pod velením podplukovníka Petra Janotu cvičí 1. protilietadlová raketová skupina (1.plrsk) a prápor logistiky vedie kapitán Miroslav Bulla. Cvičenie bolo zahájené dňa 30. apríla 2012 a bude pokračovať až do 11. mája 2012. Na záver čaká profesionálnych vojakov previerka v podobe dvojdňového odborného-taktického cvičenia, ktoré prebehne 9. – 10. mája 2012.

Celkovo 98 profesionálnych vojakov z 1.plrsk plní úlohy zamerané na organizáciu a vykonanie presunov vyčlenených síl a prostriedkov, precvičenie bojového zabezpečenia a zladenie bojovej činnosti v reálnej vzdušnej situácii s dôrazom na zladenie obslúh.
Prápor logistiky so 72 profesionálmi si zdokonaľujú svoje odborné spôsobilosti a zručnosti pri plnení úloh logistického zabezpečenia v poľných podmienkach.

Pri prekonávaní náročných terénnych prekážok a rozbahneného terénu si svoje zručnosti precvičia aj vodiči. A čo spojenie? Ako sa hovorí „bez spojenia niet velenia“. To má na starosti spojovacia rota, na ktorej výcvik sa samozrejme nezabudlo.

Obe jednotky si precvičili varianty, s ktorými sa môžu stretnúť počas odborného-taktického cvičenia. Rôzne scenáre, ktoré si pre nich pripravili kolegovia – výcvikári, musia úspešne zvládnuť. Je takmer isté, že im nič neodpustia.


111122

Autor: rtn. Jozef Járek , Foto: plrb Nitra - Dátum: 09.05.2012
Čítanosť: 9496
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share