Preskocit navigáciu

Taktické a odborné taktické cvičenie na Kolíňanoch


Taktické a odborné taktické cvičenie na Kolíňanoch

Posledných niekoľko dní prežili jednotky 1. protilietadlovej raketovej skupiny (1.plrsk) a práporu logistiky z nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády v poľných podmienkach na posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch. V dňoch 9. – 10. mája 2012 boli ich nadobudnuté zručnosti a získané vedomosti preverené taktickým cvičením, ktoré mali pod drobnohľadom ich kolegovia z výcviku.

Úlohy taktického cvičenia plnili príslušníci 1. plrsk pod velením podplukovníka Petra Janotu. Počas odborného taktického cvičenia velil práporu logistiky kapitán Miroslav Bulla.

Vyhlásením bojového rozkazu a rozkazu pre rekognoskačnú skupinu sa začalo zamestnanie, ktoré malo ukázať ako poctivo sa jednotky pripravovali počas predchádzajúcich dní. Pripravený plán rozohry obsahoval aj také úlohy ako je zaujatie hlavného a záložného palebného postavenia, činnosť 1. plrsk pri pôsobení na vzdušné ciele, činnosť pri vyhlásení vzdušného a chemického poplachu, príprava teplej stravy v poľných podmienkach, odsun a oprava poškodenej techniky, správnosť vykonávania prvej pomoci, činnosť po napadnutí diverznou skupinou, vybudovanie klamného postavenia a maskovanie techniky.

Počas celého cvičenia príslušníci oboch jednotiek zaujali zodpovedný prístup k splneniu stanovených úloh. Na záver zostáva konštatovať, že úlohy a ciele cvičenia boli naplnené.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=851




Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 11.05.2012
Čítanosť: 10408
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share