Preskocit navigáciu

V Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojny


V Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojny

Minulotýždňové 67. výročie Dňa víťazstva nad fašizmom si dnes, 18. mája 2012, pripomenuli aj občania obce Kováčová.

Pri pamätníku SNP v katastri obce sa za účasti predstaviteľov miestnej samosprávy na čele so starostom Slavomírom Brachnom, riaditeľa Úradu BBSK Štefana Šuleka, poslanca NR SR Jána Senka, delegácie veliteľstva vzdušných síl pod vedením ich veliteľa generálmajora Martina Babiaka, členov oblastného výboru Zväzu protifašistických bojovníkov a občanov obce uskutočnil pietny akt položenia vencov.

Prítomní si týmto uctili pamiatku 104 občanov obce a príslušníkov amerického spojeneckého letectva, ktorí boli na tomto mieste zavraždení na sklonku 2. svetovej vojny, na prelome rokov 1944 - 45.

K umocneniu pietnej atmosféry tohto aktu prispelo aj vystúpenie ženského spevokolu Slatinka a spoluúčasť profesionálnych vojakov z blízkej leteckej základne Sliač.


V Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojnyV Kováčovej spomínali na obete 2. svetovej vojny

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 18.05.2012
Čítanosť: 11523
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share