Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí pod Zoborom


Deň otvorených dverí pod Zoborom

Je dlhoročnou tradíciou, že protilietadlová raketová brigáda v Nitre pri príležitosti Medzinárodného dňa detí otvára svoje brány širokej verejnosti. Nebolo tomu inak ani tohto roku, keď 1. júna 2012 podujatie zorganizovali príslušníci brigády s účasťou nitrianskej Územnej vojenskej správy, Regrutačného strediska a príslušníkov 12. mechanizovaného práporu v Nitre. Aj ranné neprajné počasie nakoniec muselo ustúpiť odhodlaniu príslušníkov brigády pripraviť predovšetkým deťom doobedie plné „vojenských zážitkov“.

Bojové obrnené vozidlá a „rakeťácka“ technika boli k nahliadnutiu z vonka i z vnútra. Deti si mohli pochytať, poťažkať či vyskúšať prostriedky spojovacej techniky, chemickej ochrany, samopal či guľomet, protilietadlovú raketu IGLA i nosný modulárny systém. Tí odvážnejší si aj zastrieľali z airsoftových zbraní alebo sa povozili na terénnych vozidlách. Program bol spestrený dynamickou ukážkou prepadu vozidla a zneškodnenia nepriateľa, ktoré pripravili vojaci 12. mechanizovaného práporu, a ukážkou výcviku vojenských psov. Atmosféru dopĺňal farebný dym a výbuchy signalizačnej munície.

Deti zo základných a materských škôl z Nitry a okolia odchádzali z priestorov útvaru s pomaľovanými tvárami, bohatšie o nové zážitky i potešené sladkým prekvapením a drobným upomienkovým predmetom, ktoré si pre nich pripravili príslušníci brigády a regrutačné stredisko.


111122223333444455

Autor: por. Eva STREDOVÁ , Foto: mjr. Peter ŠPAČEK - Dátum: 04.06.2012
Čítanosť: 10143
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share