Preskocit navigáciu

Na Záhorí sa bude strieľať - AVÍZO


Na Záhorí sa bude strieľať - AVÍZO

Krásne slnečné počasie v poloci mesiaca máj, ktorému sa mnohí tešili, však neprialo podmienkam potrebným k vykonaniu bojových strelieb z prenosných protilietadlových raketových kompletov S-2M. Termín strelieb, bol preložený z bezpečnostných dôvodov, aby sa predišlo možnému vzniku požiaru na 12. júna 2012.

Už v pondelok 11. júna 2012 odchádza 44 profesionálov z nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády do Vojenského technického a skúšobného ústavu Záhorie. Tam si bojovníci z 1. protilietadlovej batérie IGLA preveria svoju presnú mušku pri ničení nepriateľa útočiaceho zo vzduchu. Úlohou bude odpáliť raketu počas krátkej zastávky z obrneného transportéru OT-90 a zostreliť vrtuľník. Samozrejme sa nestrieľa na skutočný vrtuľník, ale tento bude imitovať horiaca svetlica. Vzduchom preletí celkovo 30 rakiet 9K38M a je takmer isté, že žiadna z nich svoj cieľ neminie.

Skôr ako si zastrieľajú, je potrebné všetko poriadne skontrolovať. Preto dnes 7. júna 2012 šesťčlenná komisia pod vedením veliteľa protilietadlovej raketovej brigády plukovníka Vladimíra Kováča dôkladne preverila pripravenosť osôb, techniky a materiálu pred plnením úloh bojových strelieb.

Všetko je pripravené a nič nebráni tomu, aby splnili úlohy čo najlepšie a nadviazali na sériu výborných výsledkov z uplynulých rokov.


11112222

Autor: por. Natália Magátová, rtn. Jozef Járek , Foto: por. Natália Magátová - Dátum: 08.06.2012
Čítanosť: 10543
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share