Preskocit navigáciu

Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti - BROKEN WINGS 2012


Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti - BROKEN WINGS 2012

V dňoch bol 19. – 22. júna 2012 v priestoroch ÚŠZV Lešť vykonaný súčinnostný výcvik vojenských hasičských jednotiek a záchranných družstiev Vzdušných síl OS SR. Cieľom súčinnostného výcviku bolo zosúladenie vojenských hasičských a záchranných družstiev pri vykonávaní špeciálnych činností počas záchranných prác hasičských jednotiek a to najmä: hasenie požiarov v objektoch, praktické preverenie hasičskej činnosti, záchrana osôb a materiálu, velenie a riadenie zásahu, súčinnosť jednotlivých hasičských a záchranných zložiek pri vzniku mimoriadnych udalostí s hromadným postihnutím osôb.

Súčinnostný výcvik vyvrcholil jednodňovým taktickým cvičením na tému: „Pád dopravného lietadla do obytnej zóny“. Taktického cvičenia sa zúčastnili príslušníci vojenských hasičských jednotiek vzdušných síl a obväzísk vojenských letísk Kuchyňa, Sliač, Prešov, hasičské družstvá z protilietadlovej raketovej brigády Nitra a brigády velenia riadenia a prieskumu Zvolen, spoločne s príslušníkmi hasičských jednotiek civilných letísk Bratislava, Piešťany, Žilina, Košice a Sliač v pozícii zasahujúcich zložiek ako aj študenti strednej odbornej školy drevárskej Zvolen v úlohe figurantov.

Taktické cvičenie preverilo v reálnych podmienkach koordináciu jednotlivých zasahujúcich zložiek vojenských a civilných letísk, podporilo osvojenie si praktických skúseností pri odstraňovaní následkov leteckej mimoriadnej udalosti s hromadným postihnutím osôb, čo predstavuje hlavnú úlohu záchranných zložiek dislokovaných na jednotlivých vojenských a civilných letiskách.


11112222333

Autor: kpt. Radovan Medvec , Foto: PhDr. Peter Tischler - ÚŠZV Lešť - Dátum: 25.06.2012
Čítanosť: 9531
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share