Preskocit navigáciu

Profesionálni vojaci vzdušných síl súčasťou štvorlístka


Profesionálni vojaci vzdušných síl súčasťou štvorlístka

„My sme malí vojaci,
šable, flinty máme,
pušky máme na pleci,
my sa nemaznáme.“

Týmito slovami doslova napochodovali deti detského letného tábora do priestorov leteckej základne Sliač organizovanom Občianskym združením „Štvorlístok“ pod vedením Patrika Hermana. Už každoročne sa vzdušné sily aktívne zapájajú do programu tohto bezplatného letného tábora, ktorého účastníci sú týrané deti, deti zo sociálne odkázaných rodín a rodín, ktoré postihli tragické udalosti v rodine.

Dnešným bohatým programom sa dnes profesionálni vojaci snažili obohatiť ich pobyt v letnom tábore a vynoriť v ich očiach aspoň trocha radosti a nádeje, ktoré im tak veľmi chýbajú v ich bežnom živote.

Program sa začal praktickou ukážkou vojenskej kynológie. Takmer stovka deti s nadšením pozorovala bezchybné plnenie povelov a oddanosť vojenských psíkov. Veľkým zážitkom pre detí bola ukážka zadržania podozrivej osoby, počas ktorej sa pes zahryzol do figuranta v ringo obleku. V rámci doobedňajších ukážok sa predviedol aj sokol Bohuš.
A keďže dnešný deň trávili deti na leteckej základni Sliač, nemohli chýbať ani statické ukážky našich lietadiel MiG-29 a L-39.

Najväčším prekvapením zo strany vojakov boli vyhliadkové lety, ktoré uskutočnili piloti vzdušných síl v rámci svojho leteckého výcviku na dopravnom lietadle L-410. A toto prekvapenie ohúrilo nielen tých najmenších, ale aj samotného usporiadateľa detského tábora.

Záver dnešného horúceho dňa bol už tradične v réžii vojenskej hasičskej jednotky, ktorá pripravila deťom nezabudnuteľnú penovú show a ako na zavolanie simulovala letný dážď.
Sme veľmi radi, že sme sa aj tento rok „mohli stať“ súčasťou letného tábora a formou prezentácie práce profesionálnych vojakov vzdušných síl pomohli tak aspoň na chvíľu vyčariť úsmev na tvárach týchto úžasných detí.


111122223333444

Autor: vvzs , Foto: zk Sliač - Dátum: 04.07.2012
Čítanosť: 12795
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share