Preskocit navigáciu

Americkí vojaci cvičili v Prešove a Kuchyni


Americkí vojaci cvičili v Prešove a Kuchyni

Hlavným cieľom spoločného slovensko - amerického cvičenia JCET (Joint Combined Exchange Training), ktoré prebiehalo v dňoch 2. - 17. júla 2012 v priestoroch leteckých základní Prešov a Kuchyňa bola výmena skúseností v rámci malých leteckých jednotiek.

Počas cvičenia mali príslušníci slovenských a amerických vzdušných síl jedinečnú možnosť vymeniť si pracovné skúsenosti a získať nové poznatky v oblastiach prípravy, opráv a postupov pozemného technického personálu pri prácach na leteckej technike ako aj získať cenné informácie v oblasti prípravy letových posádok pri plánovaní a plnení misií zameraných na podporu špeciálnych operácií s využitím vrtuľníkov a dopravných lietadiel. 

Neodmysliteľná teoretická príprava prebiehala formou prezentácií spojených s diskusiou so zameraním na spoluprácu posádky pri vykonávaní taktických manévrov za nočného videnia, zdieľanie poznatkov na zvyšovanie bezpečnosti letov, ako aj zdravotný výcvik v prípade núdzových situácií za účasti zdravotníckeho personálu leteckých základní.

Získané poznatky mohli účastníci cvičenia využiť počas záverečnej spoločnej aktivity - výsadkov príslušníkov zmiešaného krídla a dopravného krídla, ktoré boli vykonávané práve na pôde leteckej základne Kuchyňa.


Cvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCETCvičenie JCET

Autor: vk, dk , Foto: vk, kpt. Rudolf Chocholáček - Dátum: 17.07.2012
Čítanosť: 14037
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share