Preskocit navigáciu

Streľby z ručných zbraní


Streľby z ručných zbraní

Hoci je čas dovoleniek, v dňoch 16., 17. a 18. júla 2012 si boli overiť svoje strelecké zručnosti príslušníci nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády. Cieľom zamestnania bolo upevňovanie a zdokonaľovanie návykov a zručností profesionálnych vojakov v manipulácii a streľbe z miesta na terč a miznúce ciele.

Zvládnutie teórie streľby je základným predpokladom dosiahnutia výborných výsledkov. Po zvládnutí teórie je potrebné tieto poznatky preniesť do praxe, k čomu slúžia streľby z pridelených ručných zbraní, ktoré absolvuje každý profesionálny vojak niekoľkokrát za rok.
 
Na začiatku týždňa si to 30 príslušníkov práporu logistiky namierilo na strelnicu v Lipovníku s cieľom overenia svojich streleckých zručností v streľbe zo samopalu vz. 58V. Okrem strelieb absolvovali aj stanovištia spojovacej prípravy a streleckej prípravy, kde si precvičili základné návyky manipulácie so zbraňou. Pod velením majora Jozefa Terleckého dosiahli príslušníci práporu logistiky výborné hodnotenie.

Streľba z pištole vz. 82 bola predmetom utorňajšieho zamestnania 17 príslušníkov z 1. a 2. protilietadlovej batérie IGLA na strelnici v Krškanoch.

V stredu si zasa 68 príslušníkov 2. protilietadlovej raketovej skupiny precvičilo streľbu zo Sa vz. 58V na strelnici Lipovník. Počas zamestnania absolvovali pracoviská, ktoré boli zamerané na samotnú streľbu zo Sa vz. 58V, konštrukciu ručných zbraní - zloženie, určenie, takticko-technické údaje Sa vz. 58 V, použitie zbrane, základy a pravidlá streľby, skladanie a rozoberanie samopalu a zdravotnícku prípravu. So záverečným výborným hodnotením bol spokojný aj riadiaci strelieb kpt. Dalibor Dubiňák.

Všetky dosiahnuté výsledky svedčia o tom, že príslušníci protilietadlovej raketovej brigády Nitra k týmto streľbám pristupovali s maximálnou zodpovednosťou a príprava i celkový priebeh zamestnaní boli na veľmi dobrej úrovni.


Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní Streľby z ručných zbraní

Autor: por. Natália Magátová , Foto: plrb - Dátum: 18.07.2012
Čítanosť: 12113
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share