Preskocit navigáciu

Predpísané práce na komplete S-300 PMU


Predpísané práce na komplete S-300 PMU

Ani počas letného dovolenkového obdobia profesionálni vojaci neuberajú na výkone. Plnenie úloh v tomto období je zamerané predovšetkým na prípravu techniky a udržanie jej bojaschopnosti. Aj príslušníci nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády v tomto období vykonávajú jeden z druhov predpísaných prác na protilietadlovom raketovom komplete (PLRK) S-300 PMU. Je potrebné, aby bol protilietadlový komplet stále pripravený na plnenie poslania brigády, čiže na obranu vzdušného priestoru.

Dňa 6. augusta 2012 zahájili príslušníci 1. protilietadlovej raketovej skupiny pod velením podplukovníka Petra Janotu päťtýždenné predpísané práce. Je potrebné uviesť, že názov „päťtýždenné“ majú preto, lebo sú vykonávané s periódou raz za 5 týždňov, hoci samotná dĺžka ich trvania je spravidla 5 dní. Počas tejto doby sa technici a špecialisti odborností PVO pri údržbe zložitých elektronických zariadení kompletu zameriavajú predovšetkým na overenie a nastavenie ich technických parametrov stanovených výrobcom, ako aj defektáciu a odstránenie vzniknutých porúch a ich príčin s cieľom udržania bojaschopnosti techniky. Predpísaná údržba bude ukončená dňa 10. augusta 2012 komplexnou kontrolou technického stavu všetkých prostriedkov kompletu za účelom potvrdenia ich spôsobilostí.

Je dôležité, aby sa aj v týchto letných horúcich dňoch práce nezanedbali a vykonali sa v plnom rozsahu a na požadovanej úrovni.


11112222

Autor: plrb Nitra , Foto: plrb Nitra - Dátum: 09.08.2012
Čítanosť: 13556
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share