Preskocit navigáciu

Horúci august na cvičisku RCHBO


Horúci august  na cvičisku RCHBO

    Letné prázdniny sa príchodom augusta prehupli do svojej druhej polovice a čas dovoleniek využívajú Tí pracovníci VAaZC RCHBO Čereňany, ktorí už naplno zarezávajú, alebo ich čas voľna ešte len čaká na práce, na ktoré im počas „bežných“ pracovných dní neostáva čas.


     Netradičné práce prebiehajú vo Výcvikovom a tréningovom centre v Zemianskych Kostoľanoch, kde okrem kosenia a údržbárskych prác pripravujeme rozlúčku s neodmysliteľnou kulisou cvičiska . Je to pár kusov vyslúžilej vojenskej techniky, ktorá sa stane čoskoro jedinečným exponátom Vojenského historického ústavu v Bratislave. Jedná sa o obrnený transportér BRD M1, tank T – 34/85 a 85 mm protiletecký kanón vz. 44.


     Mnohí domáci i zahraniční účastníci výcvikov vo VTC RCHBO Zemianske Kostoľany si často obzerali a zaujímali sa o túto techniku, o jej históriu a využitie. A samozrejme si ukoristili aj pár záberov na pamiatku. S týmito vojenskými kulisami sa síce lúčime, ale určite ich nahradia iné, rovnako zaujímavé exponáty, ktoré dotvoria atmosféru cvičiska, kde sa účastníci z celého sveta učia pracovať s prístrojmi, určenými na detekciu a dekontamináciu toxických chemických látok.



Autor: Mgr. Ivan Kormaňák - Dátum: 10.08.2012
Čítanosť: 11746
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share