Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre


Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre

Dňa 14. septembra 2012 sa v areáli Protilietadlovej raketovej brigády Nitra konala slávnostná rozlúčka s príslušníkmi jednotiek Ozbrojených síl SR, ktorí odchádzajú plniť úlohy do mierovej misie UNFICYP pod záštitou OSN.

V septembrovej rotácii odchádza na Cyprus 82 profesionálnych vojakov, z toho 6 vojačiek. Vyslaná jednotka bude mať za úlohu udržiavať „Status Quo“ - prímerie medzi znepriatelenými stranami, prispievať k obnove o udržanie práva a poriadku na ostrove a plniť humanitárne úlohy.

Veliteľ protilietadlovej raketovej brigády plukovník Vladimír Kováč privítal zástupcu veliteľa VzS OS SR plukovníka Ivana Hůleka, hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša, zástupcu veliteľa CRO plukovníka Ladislava Dovhuna, veliteľa brigády velenia, riadenia a prieskumu plukovníka gšt. Juraja Grivnu, veliteľa dopravného krídla Kuchyňa plukovníka Petra Prokopa, 2. zástupcu riaditeľa vojenskej polície plukovníka Vladimíra Poláčeka, riaditeľa ÚVS Nitra Ing. Štefana Petroviča a viceprimátora mesta Nitry Ing. Štefana Štefeka.

Veliteľ jednotky podplukovník Adolf Uličný vo svojom príhovore poďakoval všetkým zúčastneným a spomenul aj náročný výcvik, ktorého zakončením bolo kontrolné cvičenie s výslednou známkou VÝBORNE. Sľúbil, že všetky náročné úlohy budú vykonávať kvalitne a s profesionálnou cťou, hoci ich plnenie bude o to ťažšie, že sú odlúčení od svojich rodín. Svoj príhovor ukončil otázkou pre príslušníkov nastúpenej jednotky: „Ste pripravení na plnenie náročných úloh v priestore mierovej operácie UNFICYP?“. Odpoveď znela jasne: „Sme pripravení!“.


Slávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre

Autor: por. Natália Magátová , Foto: des. Miroslav Šendula - Dátum: 17.09.2012
Čítanosť: 10667
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share