Preskocit navigáciu

Návšteva z americkej Indiany v plrb Nitra


Návšteva z americkej Indiany v plrb Nitra

Piatkové popoludnie v protilietadlovej raketovej brigáde nebolo stereotypné ako inokedy. V sprievode náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka navštívil nitriansku protilietadlovú brigádu veliteľ Národnej gardy štátu Indiana (USA) generálmajor Roy Martin Umbarger.

Po krátkom privítaní delegácie, oboznámení s históriou úlohami, poslaním a štruktúrou brigády si delegácia mala možnosť pozrieť zaujatie palebného postavenia a rozvinutie kompletu S-300 PMU do bojovej zostavy pod velením veliteľa skupiny podplukovníka Petra Janotu. Počas ukážky tváre príslušníkov Národnej gardy štátu Indiana prezrádzali veľké nadšenie a obdiv nielen z PLRK S-300, ale aj profesionality našich vojakov.

Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana generálmajor Roy Martin Umbarger na záver poďakoval za príjemné popoludnie a zaželal veliteľovi protilietadlovej raketovej brigády, plukovníkovi Vladimírovi Kováčovi veľa šťastia a plno síl do plnenia náročných úloh.


Návšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb NitraNávšteva z americkej Indiany v plrb Nitra

Autor: por. Natália Magátová , Foto: plrb - Dátum: 24.09.2012
Čítanosť: 8626
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share