Preskocit navigáciu

Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA - AVÍZO


Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA - AVÍZO

V týchto dňoch vrcholia prípravy osôb, materiálu a techniky na certifikáciu 2. plč (protilietadlovej čaty) IGLA z Protilietadlovej raketovej brigády Nitra v rámci 12. mprsk (mechanizovanej prápornej skupiny). Už v pondelok 15. októbra 2012 sa čata PVO (protivzdušnej obrany) plrk (protilietadlového kompletu) IGLA presunie z posádky Nitra do Vojenského výcvikového priestoru Lešť.

Počas dvoch týždňov bude 33 príslušníkov ADO Teamu a čaty PVO IGLA podporovať mechanizovanú prápornú skupinu v nadnárodnom prostredí v operácii na podporu mieru.

Cieľmi tohto cvičenia je preveriť 12. mechanizovanú prápornú skupinu v schopnosti integrovať a efektívne využiť bojovú podporu v oblasti PVO a letectva a súčasne preveriť ADO Team a protilietadlovú čatu IGLA v štandartných operačných postupoch pri plánovaní a vykonávaní PVO v prospech mechanizovanej prápornej skupiny v súlade so štandardami NATO.

V termíne od 21. do 24. októbra 2012 bude jednotka PVO preverená v náročnej 2. fáze certifikácie, aby potvrdila svoju operačnú pripravenosť pre jednotky NATO HRF (High Readiness Force) - sily vysokej pripravenosti.


Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA Certifikácia 2. protilietadlovej čaty IGLA

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 12.10.2012
Čítanosť: 8983
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share