Preskocit navigáciu

Návšteva hlavnej predstaviteľky mierových síl na Cypre (UNFICYP) a náčelníka štábu Veliteľstva UNFICYP v Sektore 4


Návšteva hlavnej predstaviteľky mierových síl na Cypre (UNFICYP) a náčelníka štábu Veliteľstva UNFICYP v  Sektore 4

Jednou z najväčších udalostí v živote profesionálneho vojaka vo vojenskej operácii UNFICYP Cyprus je osobné stretnutie s hlavnou predstaviteľkou mierových síl UNFICYP Cyprus s Mrs Lisou BUTTENHEIM. Deň 18. október 2012 sa v podmienkach operácie niesol práve v znamení tejto udalosti. Príslušníci Sektoru 4 mali česť sa stretnúť s touto významnou osobnosťou.

Pracovná návšteva začala v sprievode náčelníka štábu Veliteľstva UNFICYP Col Angusa LOUDONA po jednotlivých pozíciách, ktoré sú od roku 2001 v pôsobnosti kontingentu SLOVCON.

Súčasný veliteľ Sektoru 4 podplukovník Ing. Adolf ULIČNÝ, osobne sprevádzal a informoval delegáciu o plnení hlavných úloh, ktoré vyplývajú z mandátu misie UNFICYP.

Mrs Lisa BUTTENHEIM a Col Angus LOUDON po slávnostnom obede v sprievode veliteľa Sektoru 4 absolvovali krátku prehliadku priestorov Kempu gen. Štefánika vo Famaguste. V následnej besede boli príslušníci Sektoru 4 informovaní o ich potrebe a účasti na plnení úloh misie UNFICYP a udržiavaní “Status Quo” v nárazníkovej zóne. V závere besedy sa obaja predstavitelia delegácie poďakovali za doterajšie profesionálne plnenie úloh.

Podplukovník Ing. Adolf ULIČNÝ si zo strany delegácie vypočul slová chvály na doterajšiu operačnú činnosť príslušníkov Sektoru 4. Oficiálna návšteva bola ukončená v popoludňajších hodinách.


1111222

Autor: Lt Laura GLOCEKOVA - Sektor4 UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 19.10.2012
Čítanosť: 9206
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share