Preskocit navigáciu

Odpustová slávnosť


Odpustová slávnosť

„Sme presvedčení, že aj v našej farnosti bolo počas odpustovej slávnosti zasiate semienko viery, ktorá bude ďalej rásť“.

V novo zriadenej vojenskej farnosti bl. Jána Pavla II. pri dopravnom krídle v Kuchyni sa v pondelok 22. októbra 2012 konala odpustová slávnosť, ktorú celebroval farár miestnej farnosti Malacky. Spolu s nim ju koncelebroval farár miestnej vojenskej farnosti Slavko Ganaj a ďalších 16 kňazov malackého okresu.

Celebrant v homílii pripomenul životnú cestu Jána Pavla II., ktorý tak svojím príkladom ukázal celému svetu, ktorý si ctí len mladosť, bohatstvo, zdravie a krásu, že človek má obrovskú hodnotu a dôstojnosť aj vtedy, keď je bezmocný, chorý a nevládny, odkázaný na starostlivosť iných. Medzi prítomnými nechýbal ani veliteľ dopravného krídla plukovník Peter Prokop, náčelník štábu podplukovník Tibor Pavel, príslušníci a zamestnanci dopravného krídla a taktiež plukovník Andrej Trenčanský, ktorý je členom diecéznej pastoračnej rady Ordinariátu OS a OZ SR. 

Slávnosť ku cti bl. Jána Pavla II. na pokyn Vatikánu sa bude konať v tejto farnosti každoročne 22. októbra, v deň uvedenia J. Pavla II. do úradu pápeža (22.10.1978).


111122223

Autor: npor. Zuzana Mitríková , Foto: npor. Zuzana Mitríková - Dátum: 23.10.2012
Čítanosť: 8317
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share