Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Medzi deťmi sú vojaci vždy vítaní


Medzi deťmi sú vojaci vždy vítaní

V stredu, 24. októbra 2012, príslušníci zmiešaného krídla Sliač na požiadanie vedenia Materskej školy v obci Budča pri Zvolene predviedli ukážky práce kynológa a psovodov, príslušníka Stanice biologickej ochrany letiska a Vojenskej hasičskej jednotky.

Napriek sychravému počasiu detičky čakali pred materskou škôlkou, kde sa k nim pridali aj deti z tamojšej základnej školy a vítali našich príslušníkov s veľkou radosťou. Vďaka bohatým skúsenostiam našich psovodov a kynológa s prácou so psami, upútali pozornosť detí už od úvodu ukážkou základnej poslušnosti. Najväčšie potešenie však spôsobila prezentácia služobnej kynológie – obrana, zadržanie na vôdzke, hladké zadržanie, stretnutie, prehliadka, prepad pri prehliadke, eskorta a zadržanie na diaľku. Nakoniec sa deti sami stali súčasťou „výcviku“, keď im psovod dovolil psíka pohladiť a dávať mu povely.
Súčasťou programu pre deti býva takmer pravidelne krátka prezentácia služobného dravca, ktorý sa spolu so svojim cvičiteľom stará na letisku o „čistý vzduch“. Deti, aj keď veľmi veľa vedeli, pozorne počúvali zaujímavé a pre ne nové informácie o možnostiach využitia operencov v armáde.

Na záver predviedla aj Vojenská hasičská jednotka ukážky svojej zásahovej činnosti. Veľké nadšenie sprevádzalo prehliadku odevu OL2, ktorý si niektorí aj vyskúšali. V rámci možnosti sa vojenskí hasiči snažili deťom priblížiť aj zásahové a záchranné práce a pripravili pre ne prezentáciu hasičskej techniky a ďalších vecných prostriedkov, ktoré používajú pri ochrane života, zdravia a majetku ľudí.

Príjemnú atmosféru spoločného dopoludnia, v ktorom sa sliačski vojaci snažili, čo najviac priblížiť deťom svoju náročnú, no atraktívnu prácu, neukončilo ani lúčenie, keďže už tradične deti v Materskej škôlke v Budči pripravujú pre všetkých odmenu a poďakovanie za nové pekné zážitky.


11112

Autor: z. Petra Bélová , Foto: z. Petra Bélová - Dátum: 24.10.2012
Čítanosť: 12315
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share