Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl dnes privítal vojenských veteránov


Veliteľ vzdušných síl dnes privítal vojenských  veteránov

Pri príležitosti Svetového dňa vojnových veteránov, ktorý sa viaže ku dňu ukončenia 1. svetovej vojny, poctila dnes vzdušné sily svojou návštevou delegácia združenia vojnových veteránov z Českej a Poľskej republiky.

Ctenú návštevu na pôde veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene privítal veliteľ vzdušných síl plukovník Miroslav KORBA. Po úvodnej prezentácii o štruktúre a poslaní vzdušných síl bol priestor na zaujímavú diskusiu, v rámci ktorej sa zahraniční hostia veľmi živo zaujímali o dianie a ďalší vývoj nášho vojenského letectva.

Počas dnešného stretnutia prevzal plukovník KORBA z rúk plukovníka v. v. MUDr. Jerzyho BANACHA a podplukovníka v. v. Ing. Emila CIGÁNIKA medailu Československej obce legionárskej a medailu príslušníkov Združenia účastníkov mierových misií OSN Poľskej republiky.

Na záver programu sa plukovník Korba poďakoval cteným hosťom za ich návštevu a vyjadril presvedčenie o ďalšej spolupráci medzi slovenskými vzdušnými silami a zahraničnými združeniami vojnových veteránov.

1. svetová vojna bola ukončená 11. novembra 1918 o 11. hodine a 11. minúte, kedy vstúpila do platnosti dohoda o prímerí medzi Nemeckom a spojeneckými mocnosťami. Bezprostredne na to ako vojna skončila, bol 11. november vyhlásený za Deň vojnových veteránov, známy aj ako Deň červených makov a vojenskí veteráni prevzali tento kvet ako symbol obetí tohto dovtedy najväčšieho celosvetového vojnového konfliktu.


111142222

Autor: vvzs , Foto: voj. 2. st. Michal Malček - Dátum: 13.11.2012
Čítanosť: 10071
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share