Preskocit navigáciu

Opakovanie je matkou múdrosti


Opakovanie je matkou múdrosti

Aj keď sa výcvikový rok neúprosne blíži k svojmu koncu, v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády (plrb) Nitra je mimoriadne rušno.

Zvládnutie základných bojových zručností je jedným z kľúčových predpokladov pre nasaditeľnosť profesionálnych vojakov v prípade potreby, vrátane nasadenia do operácií medzinárodného krízového manažmentu. Tieto zručnosti musí mať zvládnuté bez ohľadu na zastávanú funkciu každý vojak, aby bol pripravený na plnenie stanovených úloh. Najlepším spôsobom, ako nestratiť získané schopnosti je ich pravidelné precvičovanie. 

Profesionálni vojaci 1. protilietadlovej raketovej skupiny (plrsk) S-300 v dňoch 12. – 23. novembra 2012, absolvovali výcvik podľa programov bojových zručností vojaka, malej skupiny (tímu). Prebiehajúci výcvik mali pod drobnohľadom veliteľ 1. plrsk podplukovník Peter Janota, veliaci poddôstojník nadrotmajster František Chlepko a skúsení inštruktori z radov protilietadlovej skupiny. Cieľom bolo zopakovanie teoretických vedomostí a praktických zručností z oblasti taktickej, streleckej, ženijnej, spojovacej, topografickej, zdravotnej, telesnej prípravy, radiačnej chemickej a biologickej ochrany (RCHBO).

Kvalitu odvedenej práce inštruktorov a pripravenosť cvičiacich preverila komisia veliteľa plrb, počas záverečného kontrolného cvičenia v dňoch 21. a 23. novembra 2012. Cvičiaci preukázali, že doba strávená výcvikom bola využitá efektívne o čom svedčia dosiahnuté výsledky.


Opakovenie je matkou múdrostiOpakovenie je matkou múdrostiOpakovenie je matkou múdrostiOpakovenie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrostiOpakovanie je matkou múdrosti

Autor: plrb , Foto: rtn. Jozef Járek - Dátum: 23.11.2012
Čítanosť: 8844
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share