Preskocit navigáciu

Oslavy 20. výročia prešovského vrtuľníkového krídla


Oslavy 20. výročia prešovského vrtuľníkového krídla

Dňa 23. novembra 2012 privítal na pôde vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove zástupca veliteľa krídla podplukovník Róbert Tóth mnoho významných hostí pri príležitosti konania osláv 20. výročia prešovského krídla.

Rozhodnutím rady obrany ČSFR vznikla 23. novembra 1992 na vojenskom letisku v Prešove 4. letecká základňa a 4. vrtuľníkový pluk. Za obdobie 20-tich rokov svojej existencie prešla letecká základňa viacerými reorganizačnými zmenami, pričom jej posledná reorganizácia sa konala 1. júla 2009 a bola pretransformovaná na súčasné vrtuľníkové krídlo.

Tohto v skutku jedinečného podujatia sa zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva obrany Slovenskej republiky Miloš Koterec, prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Miroslav Kocian, veliteľ vzdušných síl OS SR plukovník Miroslav Korba, primátor mesta Prešov Pavel Hagyari, ako aj ďalší významní hostia.

Vo svojom príhovore poďakoval štátny tajomník ministerstva obrany Slovenskej republiky prešovským letcom za ich kvalitné plnenie úloh doma aj v zahraničí, ako aj za pomoc obyvateľstvu počas prírodných katastrof, čo má nepochybne vysoký podiel na pozitívnom obraze rezortu obrany.

Na slová štátneho tajomníka nadviazal veliteľ Vzdušných síl OSSR plukovník Miroslav Korba, ktorý sa prihovoril slovami úcty a chvály a na záver povedal: „ Pri tejto slávnostnej príležitosti Vám prajem mnoho síl, veľa šťastia, pevné zdravie, húževnatosť, podporu rodín a hlavne koľko vzletov – toľko úspešných pristátí“.

Počas dnešného slávnostného aktu udelil štátny tajomník tridsiatimdvom profesionálnym vojakom najvyššie vojenské ocenenie v podobe odznakov a medailí.

Aj keď sa dnešný deň viedol v duchu osláv, príslušníci krídla nezabúdajú na svoju profesionalitu a sú pripravení aj v budúcnosti plniť úlohy na vysokej úrovni.


1111222

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: vk Prešov - Dátum: 23.11.2012
Čítanosť: 16988
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share