Preskocit navigáciu

Teambuilding na Lešti


Teambuilding na Lešti
            V dňoch 26. až 29. novembra 2012 sa konala v priestoroch Výcvikového priestoru Vojenského obvodu Lešť aktivita cyklistického klubu Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica a jeho hosťa belgického cyklistického tímu Omega Pharma-Quick Step.
            Cieľom aktivity bolo budovanie tímového ducha do nastávajúcej sezóny 2013.
V tomto tíme pôsobia aj slovenské cyklistické dvojčatá Martin a Peter Velitsovci vrátane britskej špurtérskej hviezdy Marka Cavendisha.
            Sústredenie tohto typu má pomôcť športovcom i celému podpornému tímu, budovať vzájomnú dôveru a spolupatričnosť. Ďalším dôležitým cieľom je posilniť psychickú i fyzickú odolnosť jednotlivca v  krízovej alebo stresovej situácii, aby následne mohol lepšie spĺňať svoje poslanie v rámci celého  kolektívu. Pripravený program bol smerovaný práve na budovanie a upevňovanie zručností a spôsobilostí jednotlivcov aj tímu.
Po príchode do ÚŠZV Lešť sa cyklisti oboznámili s možnosťami výcviku na špeciálnych výcvikových zariadeniach, s možnosťami regenerácie a rehabilitácie po extrémnej fyzickej záťaži.
            Počas nasledujúcich dní inštruktori ÚŠZV Lešť pod vedením podplukovníka Róberta Totkoviča, od skorého rána až do neskorého večera zabezpečovali aktivity, ktoré boli pripravené spoločne s inštruktormi cyklistického tímu. Ďalšie zamestnania boli zamerané na prekonávanie prekážkovej dráhy, vodnej hladiny pomocou člna, lezenie v skalnej lokalite, športovci sa učili základom sebaobrany, topografie a získavali nové zručnosti ako pomôcť svojmu zranenému kolegovi a dostať ho do bezpečia. Všetky tieto činnosti prinášali aj pre skúsených športovcov nové výzvy a úlohy. Druhý deň bol pripravený pre prácu v tímoch pri zvládaní náročných krízových situácií, ktoré museli splniť v časovom limite.
            Podľa vyjadrenia vedúceho inštruktorov belgického cyklistického tímu Guy Ivensa, uvedená aktivita mala pozitívnu odozvu,  naplnila svoje ciele aj vďaka profesionálnemu prístupu zo strany pracovníkov ÚŠZV Lešť, ktorí sa podieľali pri organizovaní Teambuildingu „Bicykel 2012“ na Lešti.

Teambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na LeštiTeambuilding Bicykel 2012 na Lešti

Autor: Mgr. Miloš Krchňavý - ÚŠZV Lešť , Foto: PhDr. Peter Tischler – ÚŠZV Lešť - Dátum: 29.11.2012
Čítanosť: 10953
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share