Preskocit navigáciu

Military skills competition


Military skills competition

Dňa 28. novembra 2012 veliteľstvo UNFICYP Cyprus v Nikózii organizovalo vysoko prestížnu vojenskú súťaž Military skills, na ktorej sa zúčastnili aj príslušníci Sektoru 4. Deväť tímov rôznych národností súperilo v 8 disciplínach, ktoré mali preveriť ich fyzickú, psychickú a vedomostnú zdatnosť z rôznych vojenských zručností. Tím Sector 4A pod velením por. Laury Gločekovej spoločne reprezentovali príslušníci Slovenského a Srbského kontingentu.

Nový deň privítali súťažiacich fanúšikovia svojich tímov za mohutného zvuku trúb a bubnov. Snažili sa ich takýmto spôsobom povzbudiť k lepším výkonom na trase 7 kilometrov, ktorú prekonávali s batohmi o váhe 20 kg. Tímová spolupráca sa musela preukázať už od prvej chvíle pri nesení raneného na nosidlách. Po diaulome čakalo našich borcov ešte sedem náročných úloh (riešenie incidentu v Buffer zone, topografia, preverenie jazdy autom v mínovom poli, preskúšanie veliteľských a riadiacich schopností, rozlišovanie vojenskej techniky opozičných strán, streľby a rozborka-zborka zbraní cudzích národov, prekážková „Rambo“ dráha).

Naši vojaci: Vlado Kollár, Marek Lipka, Braňo Rybár, Dušan Ratkovič, Marko Andelkovič a Milan Dačovič aj náhradníci Andrej Mikluš a Marko Vukašinovič spolu s veliteľkou tímu obsadili v tvrdej konkurencii štvrté miesto. Za vzornú reprezentáciu oboch kontingentov im ĎAKUJEME!


1111222

Autor: por. Radoslav Takáč , Foto: rtn. Martin Mruz - Dátum: 04.12.2012
Čítanosť: 9980
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share