Preskocit navigáciu

Posledná vojenská rada veliteľa síl v tomto roku


Posledná vojenská rada veliteľa síl v tomto roku

V stredu 19. decembra sa na veliteľstve síl v Trenčíne posledný raz v tomto roku zišla vojenská rada veliteľa síl výcviku a podpory OS SR.
Na začiatku rokovania informoval veliteľ síl brigádny generál Svoboda členov vojenskej rady o priebehu a prerokovávaných materiálov na vojenskej rady náčelníka GŠ OS SR, konanej dňa 13. decembra 2012. V ďalšom bode velitelia podriadených útvarov predložili zámer k plneniu úloh vo výcvikovom roku 2013. V bode rôzne bol formou ústnej informácie náčelníkom odboru pre podporu operácií prezentovaný Stav prípravy osôb, pozemnej výzbroje, techniky a parkov na prevádzku v zimnom období a štatistické vyhodnotenie preskúšania PrV z pohybovej výkonnosti za rok 2012. V závere rokovania vystúpil náčelník oddelenia personálnej podpory, ktorý svojim vystúpením informoval členov vojenskej rady veliteľa o spôsobe spracovania služobných hodnotení za výcvikový rok 2012.
Zasadanie vojenskej rady veliteľa Síl výcviku a podpory je jedinečné svojim rozsahom, ktoré je dané počtom podriadených útvarov a tým aj účastníkov. Veliteľ Síl výcviku a podpory má mimoriadne náročnú úlohu velenia 13 útvarom so širokým záberom od zabezpečenia výcviku jednotlivca, cez nasaditeľnú a kamennú logistiku, až po zabezpečenie komunikačných a informačných systémov v ich mobilnej aj stacionárnej podobe.


Posledná vojenská rada veliteľa síl v tomto rokuPosledná vojenská rada veliteľa síl v tomto rokuPosledná vojenská rada veliteľa síl v tomto rokuPosledná vojenská rada veliteľa síl v tomto roku

Autor: kpt. Ing. Ján Brezula , Foto: kpt. Ing. Ján Brezula - Dátum: 20.12.2012
Čítanosť: 13012
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share