Preskocit navigáciu

Otvorenie brán pre prvé kurzy a výcvik v Prápore výcviku Martin


Otvorenie brán pre prvé kurzy a výcvik v Prápore výcviku Martin
Už začiatkom druhého výcvikového týždňa výcvikového roka 2013 sa za veľmi nepriaznivých klimatických a poveternostných podmienok opäť otvorila brána pre 77 novoregrutovaných profesionálnych vojakov, ktorí včera nastúpili na vykonanie základného vojenského výcviku. Počas mrazivých deviatich týždňov budú v troch fázach (adaptácia, strelec a taktik) pripravovaní pre hodnostný zbor mužstva a poddôstojníkov OS SR.
Po úvodnej prezencii a vykonanej základnej lekárskej prehliadke boli vystrojení
v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej. Následne po návrate k Práporu výcviku Martin ich prevzali do svojej podriadenosti skúsení starší inštruktori výcviku a inštruktori výcviku roty základného vojenského výcviku.
Čakatelia, ktorí úspešne absolvujú základný vojenský výcvik, budú dňa 8. marca 2013, za prítomnosti pozvaných hostí a rodinných príslušníkov, slávnostne vyradení.
Do ďalších kurzov vykonávaných v Prápore výcviku Martin, nastúpilo od svojich materských útvarov 124 profesionálnych vojakov. K rote výcviku PVO, KIS a EPs do kurzov obslúh elektrocentrál 1-6 kVA, 7-100 kVA a kurzu na rozšírenie vodičského oprávnenia, k rote výcviku bojovej podpory a bojového zabezpečenia do kurzu obslúh snehových fréz a kurzu obslúh sypačov, na Poddôstojníckú akadémiu do vstupného poddôstojníckeho kurzu OR-5 a na Stredisko výcviku leteckých odborností Prešov do kurzu technického personálu leteckých rádiových staníc LPR 80 a do vstupného odborného dôstojníckeho kurzu vykonávaného v prospech Akadémie Ozbrojených síl SR.

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: kpt. Ing. Marian Sobčák , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihalik - Dátum: 08.01.2013
Čítanosť: 14650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share