Preskocit navigáciu

Nepriaznivé klimatické podmienky neboli prekážkou


Nepriaznivé klimatické podmienky neboli prekážkou
V dňoch 21. - 25. januára 2013 absolvovalo dvadsaťtri profesionálov z prešovského vrtuľníkového krídla takticko-poradové cvičenie (TPC).
V prvom dni TPC sa profesionáli z Prešova zdokonaľovali v neľahkej úlohe pátračov pozemnej pátracej záchrannej služby, pričom pri vyhľadávaní nezvestných osôb si pomáhali nočnými pozorovacími prístrojmi a termovíznou kamerou BULLARD T4 zapožičanou od Hasičského a záchranného zboru Prešov.
Ostatné dni cvičenia boli venované vybraným témam vševojskovej prípravy v poľných podmienkach. Práve v týchto dňoch si cvičiaci „na vlastnej koži“ vyskúšali, ako sa zvláda za sťažených klimatických podmienok život jednotlivca, ale aj tímu v poli, pričom výber a úprava vhodného miesta na založenie ohňa, jeho využitie na prípravu stravy, či budovanie prístreškov sú neodmysliteľnými súčasťami k prežitiu v zimných podmienkach.
Počas taktického presunu tímu členitým terénom po trase Ruská Nová Ves – Tri Chotáre – Zlatá Studňa - Petrovce si letci z Prešova preverili psychickú odolnosť, schopnosť orientovať sa v neznámom teréne, organizačné schopnosti a spôsob reakcie počas záťažovej situácie vo dne, ale aj v noci.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: vkPO - Dátum: 28.01.2013
Čítanosť: 15136
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share