Preskocit navigáciu

Stretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYP


Stretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYP

Slovenská diplomacia už vyše dvadsať rokov nepretržite zabezpečuje bikomunálny dialóg medzi predstaviteľmi cyperskogréckych a cyperskotureckých politických strán rozdeleného ostrova.

Ďaľšie z pravidelných stretnutí oboch strán sa konalo dňa 30.1.2013 na veliteľstve Sektoru 4 v Kempe Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste, za účasti hlavnej predstaviteľky misie Lisy Buttenheim a Veliteľa síl UNFICYP genrálmajora Chao Liu. Na stretnutí pod záštitou súčasnej veľvyslankyne SR na Cypre Anny Tureničovej sa zúčastnili aj veľvyslanci Švédska, Rakúska a Maďarska.

V príhovoroch, počas slávnostného nástupu multinárodného kontingentu Sektoru 4, slovenská veľvyslankyňa ako aj vedúci predstavitelia politických strán z obidvoch častí ostrova vysoko ocenili prácu našich vojakov v prospech civilných obyvateľov v snahe udržať prímerie a napomôcť k zjednoteniu ostrova. V rámci ceremónie si hostia uctili pamiatku zosnulých vojakov v misii položením vencov na symbolickom cintoríne v Kempe M.R. Štefánika.

„Bolo príjemné vidieť, že všetky politické strany oceňovali jednak úlohu slovenskej diplomacie ako aj prínos príslušníkov Sektoru 4. Všetci potvrdili, že majú záujem na tom, aby sa našlo riešenie pre zjednotenie ostrova“, uviedol Veliteľ Sektoru 4 pplk. Adolf Uličný, ktorý prezentoval činnost príslušníkov multinárodného kontingentu.

Na záver stretnutia sa po spoločnom obede slovenská veľvyslankyňa Anna Tureničová a hlavná predstaviteľka misie Lisa Buttenheim poďakovali veliteľovi Sektoru 4 za výbonú organizáciu a prístup našich vojakov počas tohto stretnutia.


Stretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYPStretnutie predstaviteľov politických strán v Sektore 4 UNFICYP

Autor: kpt. Mário Benca , Foto: rtn. Martin Mruz - Dátum: 01.02.2013
Čítanosť: 4642
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share