Preskocit navigáciu

Pomoc v núdzi


Pomoc v núdzi

Pre Nitru a okolie nie je pravidlom bohatá snehová nádielka. 7. februára tomu tak nebolo. Od rána husto snežilo a teploty len niečo nad nulou neveštili nič dobrého. Cestári s počasím bojovali, ako vedeli, no i napriek snahe nestíhali odpratávať sneh na cestách mimo hlavných ťahov.

Jednou z takýchto ciest je i cesta na posádkové cvičisko „Kolíňanský Vrch“. V doobedňajších hodinách sa ňou presúval operačný dozorný protilietadlovej raketovej brigády npor. Radoslav ŠTOFKO so svojim vodičom rtn. Albertom HORVÁTHOM na kontrolu výkonu ochrannej služby.

Len pár metrov za tabuľou obce Nitrianske Hrnčiarovce však ich cestu prerušila nečakaná prekážka. V neprehľadnej zákrute autobus mestskej hromadnej dopravy v celej svojej dĺžke bezradne križoval komunikáciu a tesne oproti nemu sa vo veľmi podobnej pozícii nachádzalo vozidlo odťahovej spoločnosti. Bolo zrejmé, že bez cudzej pomoci sa odtiaľ nedostanú.

Ponúknutú pomoc od vojakov prijali vďačne, ale i s obavami. Veď vozidlo odťahovej spoločnosti si s autobusom nedokázalo poradiť. Skúsenému profesionálovi - vodičovi rtn. HORVÁTHOVI - sa však bez väčších ťažkostí po chvíli podarilo obe vozidlá vytiahnuť späť na cestu. Vodič autobusu i odťahovej spoločnosti nevedeli nájsť tie správne slová vďaky a chvály na adresu dvoch vojakov, ktorí bez váhania, bez nároku na odmenu a profesionálne pomohli v núdzi.

Ďakujeme!


1111

Autor: kpt. Martin Repka , Foto: npor. Štofko, rtn. Horváth - Dátum:
Čítanosť: 4047
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share