Preskocit navigáciu

Veliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorov


Veliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorov

V priestoroch veliteľstva Sektoru 4 vo Famaguste sa prvýkrát v tomto roku dňa 13. februára 2013 konalo pracovné výjazdové rokovanie veliteľa jednotiek misie UNFICYP s veliteľmi sektorov a predstaviteľmi policajných jednotiek UN (UNPOL).

Veliteľ mnohonárodného kontingentu v Sektore 4 pplk. Adolf ULIČNÝ v úvode stretnutia privítal náčelníka štábu veliteľstva UNFICYP plukovníka Angusa Loudona v zastúpení veliteľa jednotiek misie UNFICYP, ako aj ďalších veliteľov sektorov a predstaviteľov komponentov misie.

Velitelia sektorov a určení funkcionári UN Flight, UNPOL následne pristúpili k prezentácii presne definovaných oblastí programu so zameraním na zlepšenie výkonu primárnej funkcie vojenského komponentu misie – patrolovanie v priestore nárazníkovej zóny.

Následná diskusia bola zameraná hlavne na efektívne plánovanie operačných úloh. Bola riešená oblasť plánovania spoločných patrol v priestore zodpovednosti, spolupráca medzi jednotlivými sektormi v rámci plnenia operačných úloh, riadenie systému hliadok nielen na všeobecné úlohy patrolovania, ale zameriane hliadok na špecifické oblasti, a to najmä v období loveckej sezóny a pri vykonávaní poľnohospodárskych prác miestnym obyvateľstvom v priestore nárazníkovej zóny.

Rokovanie náčelník štábu využil aj na spresnenie stanovených operačných úloh a cieľov v nastávajúcom období. Na záver vysoko vyzdvihol profesionálny prístup a spôsob plnenia operačných úloh v nárazníkovej zóne a poďakoval veliteľom sektorov za nadštandardnú formu spolupráce medzi príslušníkmi jednotlivých kontingentov pôsobiacich pod ich velením a ocenil spoločné úsilie pri plnení úloh v rámci zabezpečovania prímeria medzi opozičnými silami.


Veliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorovVeliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorovVeliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorovVeliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorovVeliteľ jednotiek misie UNFICYP rokoval vo Famaguste s veliteľmi sektorov

Autor: por. Laura Gločeková , Foto: por. Radoslav Takáč - Dátum: 15.02.2013
Čítanosť: 5172
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share