Preskocit navigáciu

Dar od generála pomôže rodinnému centru


Dar od generála pomôže rodinnému centru

Pracovníci Rodinného centra Pod Prameňmi sa potešili neočakávanému daru, ktorý im 20. februára do Sliača prišiel osobne odovzdať náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek.

Mikrovlnnú rúru, ktorá bola cenou v tombole na plese Vzdušných síl, sa rozhodol generálporučík Vojtek venovať občianskemu združeniu, ktoré sa stará o vyplnenie voľného času matiek s deťmi na materskej a rodičovskej dovolenke. „Bezprostredne po prevzatí ceny v tombole som bol rozhodnutý, že ju darujem niekomu, kto ju potrebuje viac,“ povedal pri odovzdávaní daru generálporučík Vojtek. Zároveň dodal, že je veľmi rád, že mohol takýmto spôsobom pomôcť rodinnému centru.

Generálporučík Peter Vojtek navštívil Rodinné centrum Pod prameňmi spoločne s veliteľom zmiešaného krídla Sliač plukovníkom Vladimírom Lisým a prednostom mestského úradu Sliač Jozefom Žabkom. Pracovníci Centra sa potešili daru od generála a vysvetlili, že vďaka mikrovlnnej rúre budú môcť zabezpečiť ohrev stravy pre mamičky s deťmi, ktoré v centre trávia svoj voľný čas.

Rodinné centrum Pod prameňmi je občianske združenie, ktoré vzniklo z iniciatívy matiek na materskej a rodičovskej dovolenke, ktoré už dlhšie obdobie pociťovali nedostatok možností na trávenie voľného času so svojimi deťmi. V súčasnosti centrum organizuje okrem aktivít pre matky na materskej dovolenke, aj vyplnenie voľného času pre rodičov so staršími deťmi.


Dar od generála pomôže rodinnému centruDar od generála pomôže rodinnému centruDar od generála pomôže rodinnému centru

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: por. Peter Tkáč - Dátum: 26.02.2013
Čítanosť: 7782
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share