Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz


Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz

     Dvojmesačný špecializovaný intenzívny kurz leteckej angličtiny absolvovalo v uplynulých mesiacoch v Sliači desať príslušníkov slovenského vojenského letectva. Certifikáty o absolvovaní kurzu si 1. marca prevzali z rúk riaditeľa Úradu vojenského letectva Ing. Jozefa Dunaja.

     Prvý turnus „Aviation English“ sa uskutočnil pod gesciou Úradu vojenského letectva MO SR zastúpeného Ing. Jaroslavom Švachom z Úradu vojenského letectva MO SR v spolupráci s Jazykovým inštitútom Generálneho štábu OS SR, ktorý zastupovala Mgr. Helga Šebeňová.

     Cieľom špecializovaných jazykových kurzov je pripraviť jazykovo zdatných vojenských leteckých špecialistov, najmä pilotov a riadiacich letovej prevádzky a dostať ich jazykovú prípravu a preskúšanie na úroveň civilného letectva. Môžeme s hrdosťou konštatovať, že tento cieľ sa u prvej skupiny podarilo dosiahnuť.

     Kurzu sa zúčastnilo celkom 10 príslušníkov vojenského letectva - päť pilotov a päť riadiacich letovej prevádzky. Zmiešané krídlo Sliač bolo zastúpené dvoma pilotmi (npor. Kropáček a por. Poklemba) a jednou príslušníčkou letky riadenia letovej prevádzky (por. Kučerková). Všetci traja kurz úspešne ukončili a získali jazykovú doložku do preukazu spôsobilosti vojenského leteckého špecialistu.


Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz Príslušníci letectva úspešne absolvovali špecializovaný jazykový kurz

Autor: Ing. Jaroslav Švacho , Foto: por. Peter Tkáč - Dátum: 05.03.2013
Čítanosť: 11216
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share