Preskocit navigáciu

Bojové streľby na pozemné ciele


Bojové streľby na pozemné ciele

Piaty a šiesty marec 2013 boli dni, kedy si piloti z prešovského vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša otestovali svoje strelecké zručnosti.

Išlo o prvé tohtoročné bojové streľby na pozemné ciele, ktoré sa uskutočnili vo vojenskom výcvikovom priestore - Kamenica Nad Cirochou - letecká strelnica Valaškovce. Samotnému vykonaniu bojových strelieb predchádzala dôsledná príprava pozemného aj leteckého personálu prešovského krídla a takisto kvalitná príprava leteckej strelnice. Počas dvoch dní odlietali piloti z prešovského krídla na vrtuľníkoch Mi-17M, za účelom testovania, respektíve vylepšenia si svojej streleckej mušky, pričom na splnenie tejto úlohy vystrieľali 540 nábojov z dvadsaťtri milimetrového kanóna. Stanovené ciele bojových strelieb boli splnené v plnom rozsahu, na čom má podstatný podiel bezpodmienečné rešpektovanie bezpečnostných predpisov či kvalitná príprava letcov z Prešova.

Po skončení bojových strelieb nasledovala na leteckej strelnici prehliadka dopadovej plochy, jej pyrotechnické dočistenie a návrat pozemného sledu na útvar.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: npor. Ján Dobál, vvzs - Dátum: 07.03.2013
Čítanosť: 7931
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share